Az életkor nem befolyásolja az életminőséget! A 109 éves akadémikus megosztotta hosszú életének és kiváló egészségének titkát

Egy ismert svájci szakértő a kardiológai területén, kutató, professzor, a Tudományos Akadémia és a Népi Orvostudományi Egyesület tagja, a Michael Rabeus Orvosi díj, továbbá számos orvosi kitüntetés nyertese, Aron Reichart 70 éves korában vonult nyugdíjba. Ugyanakkor tovább is tudott volna dolgozni, egészségesnek és fizikailag erősnek érzi magát. El tudják képzelni? Már több, mint 39 éve Aron Reichart a nyugdíjából él. Jelenleg az akadémikus 109 éves, de úgy néz ki és úgy érzi magát, akár egy 60 éves.

Pál szerint a hosszú élet titka az erekben van. Ha ezek tiszták és egészségesek, könnyedén élhetünk legalább 120 évet vagy annál is tovább, miközben teljesen egészségesnek érezzük magunkat. Eddig a volt kardiológiai szakértő saját tapasztalatból megerősíti állításait.

Tudósítónknak sikerült interjút készítenie az idős szakértővel. Aron Reichart részletesen ismertette az erek tisztítására és az élettartam meghosszabbítására szolgáló technikáját.

img

Fiatal Aron Reichart szívműtétet végez a diákok előtt

- Aron, ön nem egyszer állította, hogy a tiszta erek az egészség alapja. Miért gondolja így?

Nagyon egyszerű. Az összes belső szerv és rendszer működése a vérellátás minőségétől függ. Elvégre a vérellátás – az oxigén és a tápanyagok szállítása, valamint a szén-dioxid és az anyagcseretermékek bevitele a belső szervekbe. Gyermekkorban, ifjúságunk során sokat mozgunk, az ereink újak, rugalmasak, tiszták – az összes szerv táplálása maximális. Az életkorral azonban egyre kevesebbet mozgunk, és az ereink szennyeződni kezdenek. Ennek oka számos tényező – nemcsak a károsak (például a dohányzás, rossz táplálkozás, ökológia, ülő életmód), hanem egészen természetesek is (például a lipidek lerakódása, ami mindenkinél előfordul).

Mik azok a szennyezett erek? Képzeljen el rozsdával töltött csöveket. Mi történik a végén? A szennyezett cső egyre szűkül, a nyomás csökken, a folyadék pedig egyre gyorsabban folyik. Ahhoz, hogy a víz elérje az érkezési pontját, növelni kell a nyomást. Útközben a víz szennyezettséggel érintkezik, ennek eredményeként íztelen lesz. Ugyanez történik az erekkel. Amikor koleszterin vagy más anyag lerakódik rájuk, emelkedik a nyomás (a szennyezett erek jelentik a magas vérnyomás fő okát!). Ha magában a vérben káros anyagok vannak, a vérellátás nem olyan lesz, amilyennek lennie kellene. Ennek eredményeként minden szerv és rendszer kárt szenved. Elvégre a bőr is, hiszen ez is egy bizonyos rendszer.

Ennek eredményeként az ember öregedni kezd. Ha időszakosan megtisztítjuk az ereket, akár 120 évet is élhetünk. És ugyanakkor semmink sem fog fájni – semmilyen szervünk, és az agy jól fog működni. Vagyis az erek tisztításával jelentősen meghosszabbíthatjuk az életünket és egészségünket. És ez nem csak egy elmélet. A magam idejében ezt javasoltam azoknak, akik hozzám fordultak, és most magam is gyakorlom. Mindenki, aki megfogadta a tanácsomat, már rég túlélték a társaikat.

img Tehát az erek fokozatosan szennyeződnek. Ha még soha nem tisztította meg őket, és már 40 évesnél idősebb, akkor az erei nagyon piszkosak lehetnek. Hamarosan lebetegedhet (ha már meg nem történt).

- Milyen patológiákhoz vezetnek a szennyezett erek?

Mint már említettem, az egész szervezet szenved tőle. Természetesen elsősorban azok a szervek és rendszerek, amelyek közvetlenül kapcsolódnak a vérkeringéshez, vagyis maga a szív-érrendszer.

Az szennyezés olyan betegségeket okozhat, mint például:

 • Ateroszklerózist. Az érelmeszesedés során: a kis erek teljesen elzáródnak, a nagyok pedig nagy koleszterinlerakódásokat mutatnak.
 • Szívkoszorúér betegség. Ez a szívkoszorúérben előforduló rendszeres vérhiány miatt alakul ki, amely viszont az érrendszeri szennyeződés hátterében alakul ki.
 • Agyvérzés. Az agyszövet vérellátásának tartós megsértésével kezdõdik az idegvégződések halála, ami egyes funkciók elvesztéséhez vezet.
 • Magas vérnyomás. Az erek lumenének szűkülésével a vérnyomás a szennyeződés miatt növekszik.
 • Visszértágulat. Nem csak a lábakon jelentkezik (ami gyakran aggasztja a nőket), hanem a test belsejében is. A visszértágulat egy másik következménye az aranyér.
 • Vénás és artériás trombózis. Az elhúzódó szennyeződésnél vérrög képződhet az erekben, ami az erek teljes halálához vezet, ami viszont néha az egyes szervek egyes sejtjeinek pusztulásához vezethet. Ha a vérrög leszakad és bejut a véráramba, az a vérerek eldugulásához vezethet a szívben, illetve a szívrohamhoz, ami az esetek 70%-ában halálos kimenetelű.

Annak érdekében, hogy felmérjük az érrendszeri szennyeződés veszélyét, valamint azt, hogy az eltömődött erek hogyan rövidítik meg az életet és károsítják az egészséget, szeretnék mutatni néhány képet.

img Egy női szív miokardiális infarktus után.
img Stroke egy 63 éves nőnél. A stroke általában rokkantsághoz vezet – az emberek már nem élhetnek segítség nélkül. Ennek oka az erek elzáródása.

img A visszerek, melyektől sok nő szenved, az érrendszeri szennyeződés közvetlen következményei is.

És ez tendencia mindenhol jelen van! Négyszer több ember elveszíti életét kardiovaszkuláris betegségekben, mint az összes többi ok miatt együttesen. A szakértők tudnak erről, tudják, hogy meg kell tisztítani az ereket, de valamilyen okból kifolyólag nincs nálunk ilyen gyakorlat a gyógyászatban. Sokan hipertónia esetén vérnyomáscsökkentő tablettákat írnak fel. Azonban ezek nem szabadítanak meg a betegségtől, csupán átmeneti hatást fejtenek ki. Pedig az ereket kell megtisztítani. Mellesleg, Nyugaton 35–40 éves kor után mindenki ezt csinálja, már több mint fél évszázada. Vagyis ott mindenki tud az erek tisztításáról. Hogy nálunk miért nem létezik ilyen kúra, ez számomra nagy kérdés.

- Vannak-e olyan jelek, amelyek alapján meg lehet érteni, hogy az erek szennyezettek?

Ezt meglehetősen nehéz önállóan megállapítani, mert minden embernek saját jelei lehetnek. Például valaki migrénekben szenved, másnak pedig romolhat a memóriája és krónikus fáradtság jelentkezhet. Néha alvászavarok jelentkezhatnek vagy felmerülnek problémák az intim szférában, stb.

Ugyanakkor, még akkor is, ha nem rendelkeznek ezekkel a jelekkel, 30 éves kor után legalább ötévente meg kell tisztítani az ereket. Ilyen esetben egészséges lesz az egész szív- és érrendszer.

Valójában az erek nagyon gyorsan szennyeződnek, különösen az idősebb embereknél. Ehhez nem kell egész nap hamburgert vagy sültkrumplit enni. Elegendő egy kolbászt vagy sült tojást enni, hogy egy bizonyos mennyiségű koleszterin lerakódjon az erekben. Idővel a szennyezés felhalmozódik.

- Elárulná nekünk az erek tisztításának titkát?

A közelmúltig az erek tisztításának folyamata több hónapot vett igénybe. Magam gyűjtöttem gyógynövényeket, kerestem a piacon vagy rendeltem meg az interneten, majd ezekből főzetet készítettem. Most már nem ezt csinálom, mert a közelmúltban a Kardiológiai Intézetben dolgozó kollégáim egy nagyon jó és olcsó szert készítettek az erek megtisztítására. A neve Friocard. Általában segíthet a vérnyomás normalizálásában és a magas vérnyomás megelőzésében. De mindez az erek tisztításán keresztül történik. Ezért a célnak megfelel.

img A Friocard egy készítmény, amely mindössze egy kúra alatt lehetővé teszi még az erősen szennyezett erek tisztítását is rendszeres használat mellett.

Azt is szeretném megjegyezni, hogy nem tartalmaz vegyszereket, csak növények magas koncentrátumú kivonatait. Ezek nem csak nem károsak a szervezetre, hanem épp ellenkezőleg, nagyon is hasznosak.

A korom ellenére, valamint annal ellenére is, hogy régóta nem dolgozom, az emberek továbbra is kapcsolatba lépnek velem, többek között az erek tisztításával kapcsolatban. Az utóbbi időben csak ezt a készítményt ajánlom, de már sok jó hozzászólást hallottam róla.

Azt is olvastam, hogy szakemberek csoportja végezte a készítmény vizsgálatát. A vizsgalátban 2000 önkéntes vett részt, akik otthon szedték a Friocard-ot, és mást nem csináltak (úgy értem, hogy nem tornáztak, nem diétáztak, más készítményeket nem szedtek, stb.). És telefonos felmérés után a következő eredményekről számolhatunk be:

 • A vérnyomás normalizálódik a szer bevétele után 1-2 napon belül – az alanyok 99%-a
 • A szívritmus stabilizálódik egy kúra alatt – az alanyok 97%-a
 • Az erek teljes megtisztulása a koleszterintől – az alanyok 99%-a
 • A krónikus betegségek kezelésének hatékonyságának javítása – az alanyok 99%-a
 • Az általános egészség javítása – az alanyok 100%-a
 • A készítmény szedése alatt nem figyeltek meg mellékhatásokat – az alanyok 100%-a

Mennyibe kerül a Friocard és hol lehet megvásárolni?

Valószínűleg tudja, hogy én magam is nyugdíjas vagyok, és tulajdonképpen nincs sok pénzem. Mint mások is, nem engedhetem meg magamnak, hogy sok pénzt költsek el. Emiatt soha nem javasolnék egy drága készítményt. A Friocard egy nagyon kedvező árú termék, különösen most – -ig 50% kedvezménnyel kapható meg, ha részt vesz a sorsoláson.

A készítmény gyártását most egy jótékonysági alapítvány finanszírozza egy különleges program keretében. Így most kedvezményesen kapható. Nem tudni, meddig fog tartani, ezért azt tanácsolom, siessenek.

Tudjon meg többet arról, hogyan lehet a Friocard-t kézbesítéssel megszerezni az ország bármely pontján.

Hogyan szerezheti meg a Friocard-t:

 • Vegyen részt a sorsoláson. Maximális kedvezmény 50%
 • Töltse ki az űrlapot
 • Ezután Önt felhívja egy menedzser a postacím pontosítása érdekében
 • 4-7 nap elteltével (ami a szállításhoz szükséges) el kell mennie a postára és át kell vennie a Friocard-t

Az érrendszer tisztaságának fenntartása érdekében azt javaslom, hogy 1-2 évente végezzen tisztítókúrát. Ez különösen fontos időskorban. Ebben az esetben jelentősen javíthatja egészségét és késleltetheti az időskor megjelenését. Hiszen a tiszta erek az egészség záloga.

- Köszönöm önnek, Aron, ezt a részletes interjút.

Egy személyes beszélgetés keretében Aron Reichart bevallotta, hogy a mai napig kertészkedik és támogatja gyerekeit, akik már szintén nyugdíjasok. Felesége, Amelia szintén szép korban van, ő 99 éves. Mindketten évente tisztítják az ereiket. Az akadémikus szerint ez a hosszú életük titka. 

Hozzászólások

Berni

img

Köszönöm. Nagyon érdekes. Megrendeltem a Friocard-ot.

Dávid

img

Én az egyike vagyok azoknak, aki már megrendelte a Friocard-t és volt alkalma kipróbálni. Hét évig volt magas vérnyomásom. Már nem is emlékeztem, mikor volt utoljára normális vérnyomásom. A szakértő javaslata alapján úgy döntöttem, megtisztítom az ereimet. Egy hónapos Friocard kúra után normalizálódott a vérnyomásom! Immár 2 hónapja élek magas vérnyomás nélkül. Ez egy másik élet. Sokkal jobban érzem magam. Mindenkinek ajánlom ezt a készítményt, főleg ilyen áron. img

LORÁND

img

Nekem is van tapasztalatom a Friocard kúrával kapcsolatban. Észrevehetően javult az egészségem és a közérzetem. Mintha fiatalabb lennék.

Attila

img

Köszönöm. Megrendeltem. Kényelmes, hogy postai úton is megrendelhető, így az ország bármelyik pontjára kiszállítják.

MANÓ

img

Két csomaggal rendekltem magamnak és a feleségemnek is. Az ereink borzalmas állapotban vannak a koleszterin miatt. Kipróbáljuk!
img

ELZA

img

A múlt hónapban szedtem a Friocard-ot. A vérnyomásom időnként megemelkedett, néha szabálytalan volt a szívritmusom. Körülbelül 2-2,5 hétig szedtem. Azóta a vérnyomásom nem magas. Teljesen egészséges embernek érzem magam.

HEKTOR

img

61 éves vagyok. Már 5 éve foglalkozok az erek tisztításával. Segít erősnek és egészségesnek maradni. Semmilyen betegségem sincs, pedig a kortársaim egy része már rég örök nyugovóra tér. Még nemi életet is élek, elnézést az intim részletekért. Mindenkinek ajánlom, hogy tisztítsák ereit!

IVETTA

img

A vérnyomásom normalizálására szedtem a Friocard-ot. Már elfogadtam, hogy a magas vérnyomás szinte a társam lett. Sajnos idővel vesebetegség is adódott hozzá, rossz lett a memóriám és a látásom. Egész életemben küzdöttem ezekkel a betegségekkel, de igazából semmi sem segített. A betegség jelei átmenetileg megszűnnek, de aztán teljes erővel visszatérnek. És akkor megjelent az életemben a Friocard. És megint EGÉSZSÉGESNEK érzem magam!

Éva

img

Köszönöm az infót! Nemrég néztem erről a készítményről egy műsort az M1-en. Ott sok szakértő dícsérte. Ők is azt mondták, hogy az erek tisztítása életbevágó.

Zoli

img

Nagyszerű termék. Teljesen megerősítem! A vérnyomásom 140/90 volt. Évekig így éltem. Egy Friocard kúra után 125/85 lett. Javult a közérzetem is.

img

Flóra

img

Olvastam a Friocard-ról az oldalon. Lenyűgöző!

ZSOLT

img

Megrendeltem! Köszönöm!

Valér

img

Már egy hónapja szedem (szünetekkel). Sokkal jobban érzem magam. Újra van erőm és energiám, javult az immunrendszerem. 10 évvel fiatalabbnak érzem magam. 72 éves vagyok.

EDVINA

img

Kipróbáltam a Friocard-ot. Tetszett a hatása. Az elzáródott erekkel állandóan fáradt voltam, de most tele vagyok energiával. Most sokkal aktívabb vagyok, korábban nagyon fájt a fejem, most már teljesen elfelejtettem, hogy mi is a fejfájás. Sokkal jobban alszom és általában jobb a közérzetem.